Moje skulpture

Sve umjetnosti su slične, jer imaju istu osnovu koja se zove stvaranje. Ja pored toga što mogu, i znam da napišem lijepu pjesmu, pripovijetku, dramu, mogu svojim rukama da napravim nešto dekorativno i opipljivo. Video u nastavku donosi jednu malu izložbu mojih skulptura, koje su većinom upotrebno-ukrasni predmeti, flaše, vaze i držači za olovke. Sve je rađeno sistemom vrućeg ljepka, a korištene su školjke, kamen (iz nekoliko rijeka), drvo, keramika, staklo, a ovladao sam i metodom koja se zove enkaustika u kombinaciji sa pomenutim. Sve te školjke donesene sa nekog mjesta, ili kamenje ima svoju priču, svoje porijeklo, i svoj put kojim je došao do vaze. Vjerujem da i to daje dodatnu vrijednost i dimenziju mojim djelima. Jedan dio ovih skulptura mogao se vidjeti i na Likovnoj koloniji Toplice 2016. gdje sam uzeo učešće. Osim ovoga, ja sam se vratio i slikarstvu što je moja nekadašnja velika ljubav. Za sada uživajte u onome što sam stvarao tokom ljeta u svom ateljeu.

5 komentara

  1. Eeeej, haveru :))

    Sjela sam da se odmorim, da ispijem gutljaj kahve koja se davno ohladila i naravno protabirim meni najdražu mahalu, ruke su mi (u ovom dijelu me prekida kucanje na vratima, što mi je neobično, jer ima zvono, pa pitam, ne otvarajući, ko je, a spolja mi odgovara glas:” Ja sam, gospođo!.” U meni se upravo probudio saljivdžija, pa sam upitala nepoznati glas: “Je li prodajete krompir?”, a on je dodao: “I luk, gospođo!”)umazane svim bojama, a kada sam pročitala tvoj post, probudila se želja da ovjekovječim ove trenutke, baš ovdje i baš na ovakav način.

    Slikam nekakvo čudno drvo, koje poprima neobjašnjivu sličnost sa mojom čudnom, kako kaže gost227, sanjivom prozom 🙂

    Hm, kako bih voljela zaviriti u tvoj atelje i raščeprkati ti sve pa da se ne mogneš snaći neko vrijeme i u tom dobiješ još kreativnih ideja 🙂

Komentariši